Kočioni sistem

U našem servisu možete provjeriti kočioni sistem vašeg vozila i zamjeniti potrebne rezervne dijelove kako bi sprečili pojavu otkaza zbog vaše bezbjednosti.

Imajte poverenja u nas. Sigurno zaustavljanje počinje ovdje.

Efikasnost kočnica, kao i drugih sastavnih dijelova, vremenom se smanjuje. Pošto se to događa postepeno, većina ljudi uopšte ne primećuje razliku. Novi automobili su sve snažniji pa navedeno slabljenje kočnica postaje sve opasnije. Uzmite malo vremena i razmislite da li ste primketili nešto od dolje navedenog.

Ako pri kočenju čujete zvuk kao da nešto struže, vjerovatno su obloge kočnice već istrošene i treba da se zamjene, a možda su čak oštećeni i kočioni diskovi. Ako vas pri kočenju vuče na jednu stranu, to obično znači da se neki mehanički ili hidraulični sastavni deo zaljepio ili zaglavio. Ako vam se učini kao da je pedala kočnice od sunđera, moguće je da je, zbog ispuštanja kočione tečnosti, u hidraulični sistem ušao vazduh. Ako se pedala trese, možda je deformisan kočioni disk ili bubanj.

I ono što je očiglednije, ako na instrument tabli vašeg vozila signalno svjetlo za kočnice svjetli kao novogodišnja jelka, ili ako ručnu kočnicu možete da povučete više nego što bi smjeli (više od 6 do 8 zubaca kod savremenih automobila), to nikako nemojte da ignorišete. Što pre nas posetite. Najpre želimo da vam spasimo život, a zatim ćemo vidjeti kako da vam uštedimo izdatke.

U našem servisu možete da zamjenite kompletan kočioni sistem vašeg automobila.

Vama na usluzi, uvijek kada je potrebno.

Bolje preventivno nego korektivno održavanje, bolje spriječiti nego liječiti, staro je pravilo. I možda nigdje nije bolje primjenjivo nego kod Vašeg automobila. Kompletan, ali pravi servis dva puta godišnje (jedan za pripremu za zimu, drugi za pripremu za ljeto) je najbolji i najjeftiniji način da izbjegnete probleme – i račune za popravke kod mehaničara. Naši su visokoosposobljeni tehničari obučeni za kompletan pregled Vašeg vozila.