Baterije na neki način predstavljaju srce savremenih automobila, pa se i one logično razvijaju uporedo sa čitavom automobilskom industrijom. Danas postoji nekoliko vrsta akumulatora, a evo koje su razlike među njima, kao i kakve ćemo baterije kupovati u budućnosti. Zapravo, tipova akumulatora ima znatno više, međutim tri koje se danas najčešće upotrebljavaju u automobilskoj industriji su kalcijim – kalcijum, hibridni (antimon- kalcijum) i antimon- antimon akumulatori. Od njih se antimonskim slobodno mogu smatrati davnom prošlošću, jer se ovakve baterije zbog slabijeg kapaciteta i kratkog vijeka trajanja danas gotovo i ne upotrebljavaju u autoindustriji . Ovim akumulatori, kao i hibridnim (antimon-kalcijum) zbog svoje tehnologije se proizvode obavezno u otvorenim sistemima (zbog isparavanja i potrebe za stalnim dolivanjem destilovane vode koja se tim isparenjima troši). Pored ove tri grupe akumulatora danas se u svijetu ozbiljno razvijaju i AGM-START STOM akumulatori kao i litijum-jonskim koji predstavljaju tehnologije bliske budućnosti.

HIBRIDNI (ANTIMON-KALCIJUM)

Danas su u primjeni hibridni akumulatori kod kojih je katoda napravljena od niskoantimonskih legura dok je anoda od kalcijumske legure. Kapacitet i startne sposobnosti su im poboljšane kao i izdržljivost na vibracije i dublja pražnjenja u odnosu na ANTIMON-ANTIMON akumulator, lošiji su od KALCIJUM-KALCIJUM akumulatora i ne preporučuju se za novija vozila. Ovakvi akumulatori su posebno pogodni za starije automobile koji imaju problem sa startovanjem, ali i dinamo-uređajem za dopunu baterije sa manjim naponom punjenja od 13,8 volti. Zahtjevaju održavanje, posebno periodično dolivanje destilovane vode kako ploče ne bi ostale bez elektrolita i samim tim sulfatizirale čime nastaje trajno oštećenje akumulatora.

KALCIJUM-KALCIJUM

Akumulatori ove tehnologije se danas najviše koriste u svijetu posebno u razvijenim zemljama jer su ekološki čisti (nema isparenja, curenja elektrolita pa samim tim ni potrebe za dodatnim održavanjem). Oni su posebno namjenjani savremenim automobilima koji imaju veliki broj elektronskih uređaja. Prednost im je stabilan kapacitet, mali gubitak tečnosti pa samim tim i duži vijek trajanja. Sa druge strane, oni su osjetljivi na duboko pražnjenje i izražene vibracije nastale tokom vožnje.

ANTIMON – ANTIMON

Ovo su akumulatori starije generacije i danas se rijetko koriste u automobilskoj industriji. Rade se u otvorenom sistemu, zahtijevaju održavanje i životni vijek im je najkraći od svih postojećih akumulatora. Pogodni su jedino za vozila starija od 15 godina koja nemaju velike potrebe za akumulatorom osim za startovanje motora (nemaju dodatnih potrošača: klima uređaj, navigacija, bord kompjuteri, elektronika ABS-a i tako dalje)

LITIJUM-JON

Ovo je, zapravo tehnologija koja je budućnost svih akumulatora. Daje najbolji odnos mase i emisije energije. Kako je ovo tehnologija u razvoju, trenutno se, iz bezbjednosnih razloga fabrički limitira voltaža ovakvih uređaja . Koriste se najviše u mobilnim telefonima, prenosnim kompjuterima i tako dalje, a snažnije verzije se sve više koriste i u auto-industriji. Osim olovno-kiselih i litijum-jonskih (za koje slobodno možemo reći da predstavljaju budućnost) postoji još nekoliko vrsta akumulatora, ali se one rijetko koriste u auto-industriji.